Styling advies

HOUD DE TEMPERATUUR EN OMGEVING IN JE ACHTERHOOFD

Een shoot moet leuk en ontspannen zijn trek dus iets aan wat goed bij de temperatuur past. Kijk daarbij ook naar of het in de omgeving past bijvoorbeeld: geen hoge hakken in los zand.

EFFEN KLEDING ZONDER PRINTS

Kleding met prints kunnen heel leuk zijn, ook tijdens een fotoshoot. Toch kan het ongewilde vervormingen veroorzaken met de achtergrond. Printjes, logo's en teksten kunnen de aandacht afleiden van je gezicht. Teksten op kleding ogen meteen als een soort reclamebord waar de aandacht meteen naar toegaat op een foto.

DONKERE AFSLANKENDE KLEDING OF FRISSE WITTE KLEDING

Donkere kleding slankt af, waardoor de lichamen minder opvallen voor de achtergrond. Het voordeel is dat de gezichten sterker naar voren komen en prominent in beeld komen. Lichte kleding kan er prachtig, fris uitzien op de foto. Maar eventuele rondere vormen komen hiermee ook sterker naar voren. Mocht je bang zijn dat je er dik uitziet op een foto, dan kun je mogelijk beter voor donkerdere kleding kiezen.
 

PASTELTINTEN DOEN HET ALTIJD GOED

Felle kleuren kun je beter vermijden voor een fotoshoot. Ze kunnen reflecterend werken en de aandacht van het onderwerp afleiden. Wil je graag gekleurde kleding aantrekken, kies dan voor de prachtige zomerse pasteltinten! Deze kleuren komen perfect uit tijdens een fotoshoot in de natuur en zijn ideaal voor een shoot tijdens een zonsondergang.

KLEDING WAAR JIJ JE PRETTIG IN VOELT

Dit is de belangrijkste: trek iets aan waar jij je goed in voelt. Als jij jezelf niet goed voelt in je kleding dan ga je dit zeker terug zien op de foto. Zorg dat je jouw leukste en fijnste outfit aan hebt. Eén waarvan je denkt, die wil ik over een jaar nog wel terugzien op de foto. Trek dus niet dat ene fashion item aan wat nu helemaal je ding is en waar je over een jaar van denkt: Waarom had ik dat aan;)!

Je zult merken dat je zelfverzekerder bent en makkelijker kunt lachen.

Er mag altijd wat extra kleding of accessoires worden meegenomen naar de shoot.

Ga ervoor!