Info over de cursus basis fotografie

Kan ik meedoen met mijn camera?

De basiscursus fotografie kan los van andere opleidingen/cursussen gevolgd worden. De cursus gaat vooraf aan een vakopleiding of andere doelgerichte workshops/cursussen. Deze cursus is de beste basis voor alle vervolgstappen in de fotografiewereld. Als jij de voorkeuze M, Tv, Av, P (of iets wat daar op lijkt) op jouw camera kan selecteren, kan je meedoen! Als je de lens van jouw camera kan wisselen dan kan je zeker meedoen met deze cursus! 

Weet je het niet zeker? Stuur mij dan even een mailtje of bel me even! 

Deze cursus is dus niet bedoelt voor mensen die alleen met een telefoon willen fotograferen, al kan je na deze cursus ook zeker mooiere foto's met je telefoon maken.

Deze cursus staat voor de basis van alle soorten fotografie.


Kader en doelgroep:

De cursus is bedoeld voor fotohobbyisten of beginnende fotografen die hun camera beter willen leren kennen en bewuster willen leren fotograferen. Daarnaast is de cursus ideaal voor mensen die van plan zijn om na deze cursus een vakopleiding of andere doelgerichte workshops/cursussen te gaan volgen. Er is geen toelatingseis voor deze cursus.


Doelstelling van de cursus:

De cursist kan aan het eind van de opleiding zijn camera zo bedienen dat hij een technisch goede foto kan maken. Hij kan de instellingen van de camera zo gebruiken om verschillende effecten te creëren en heeft inzichten in verschillende vormgevende aspecten van een foto, zowel fototechnisch als inhoudelijk. Na deze cursus kan de cursist zichzelf gaan verdiepen in de richting die hij op wil in de fotografie. 

Ook begeleid ik jou na deze cursus in mijn besloten Facebook of Instagram account 'Look up and Learn'. Daar kunnen jullie nog 3 maanden vragen stellen over deze cursus.


Werkvormen tijdens de cursus:

 • Bespreken van de huiswerkopdrachten van de cursisten
 • Theorielessen en demonstratie van de docent
 • Oefenen met eigen camera op locatie
 • Oefenen met bestaand- en kunstlicht
 • Oefenen met compositie
 • Oefenen met de professionele standen op de camera
 • Oefenen oefenen en oefenen

  Wat we bespreken in de cursus:

  • Uitleg van diafragma, sluitertijd en ISO
  • Bespreken van de camera's en lenzen
  • Bestandsformaten
  • Scherpstellen
  • Compositie
  • Opname afstand en zoomen
  • Belichting en richting van licht
  • Creatief kijken
  • Kijkrichting
  • Witbalans
  • Flitslicht en aanwezig licht
  • Werken met de professionele standen ( M, Tv, Av en P)

  Welke kennis moet ik al hebben?

  De basis ga je leren, dus kort gezegd; 'niks'. Zolang jij het aan-knopje maar kan vinden!  


  Hoe en waar is de cursus?

  Er komen maximaal 10 cursisten, zodat ik veel tijd en aandacht aan alle cursisten kan besteden. Op 4 avonden van 19:30 uur tot 22:00 uur gaan we al deze onderwerpen bespreken en iedere week is er een huiswerkopdracht. Cursus is in Uden.


  Hoe meld ik mezelf aan?

  Je kan jezelf aanmelden met de button hieronder. Daarna bevestig ik jouw deelname, áls er nog plaats is natuurlijk...

  Heb je nog vragen? Mail mij of laat een bericht achter op mijn contactpagina.

  Tot binnenkort!

  Liefs Debbie 


  Deze cursisten gingen jou voor:
   


  Dide

  "Ik heb de cursus " look up and learn" gevolgd bij Debbie, en het was ongeloofelijk fijn! Naast dat het super leerzaam is, heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en hing er een super fijne sfeer. Wie wil er nou niet leren over zijn passie, onder het genot van een koekje en fijne mensen?!😉 Debbie was een top instructrice, en heeft me verder geholpen met het verbeteren van mijn foto's. Allesomvattend, helemaal top!"

  Judith

  "Super leuke fotocursus, veel geleerd en veel persoonlijke aandacht, TOP !!"

  Myrthe 

  Ik volgde in het najaar van 2020 de Look Up And Learn (basiscursus fotografie) bij Debbie. Tijdens de bijeenkomsten was er een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. We zaten er met een leuke groep deelnemers, een prettig aantal om je vragen te kunnen stellen.

  De camera waar ik mijn foto's mee maak (die vrijwel altijd onscherp waren) is een compactcamera (uit het hogere segment). In deze cursus ben ik er achter gekomen dat ik ook mooie/goede foto's kan maken zonder spiegelreflexcamera.

  Ik heb Debbie ervaren als een enthousiaste, prettige en bevlogen cursusleidster die iedereen op maat (niveau en mogelijkheden fotocamera) feedback geeft en je een goed gevoel geeft over wat je probeert. We kregen steeds uitdagende opdrachten mee naar huis, ook nadat de cursus af was gelopen. Dit houd mij scherp en enthousiast om ermee door te gaan.

  Wat was/is het heerlijk om wat meer te doen met mijn hobby (meer is het niet en hoeft het voor mij ook niet te worden) te doen. Vooral het gevoel dat ik meer regie over mijn camera heb dan andersom is heel fijn....en dat resultaat is te zien in de foto's die ik nu maak.

  Superbedankt Debbie voor de fijne cursus, je bevlogenheid, feedback en je motiverende woorden.

   

  Robert

  Ik heb het een hele leuke en leerzame cursus gevonden. Mijn interesse in fotografie is alleen maar aangewakkerd! Heel veel van je geleerd gericht op lichtinval, perspectief en het bijsnijden van foto's. Je geeft op een fijne toegankelijke wijze les. Dankjewel voor al je advies!